Er worden verschillende materialen gebruikt om dekbedovertrekken te maken. Het kan natuurlijk zijn dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom zal dit artikel u helpen met het uitzoeken van de juiste stof die bij u past. We zullen van de volgende materialen de voor- en nadelen voor u omschrijven: Katoen, flanel en katoen satijn.

 

Katoen

Laten we gelijk maar beginnen met de meest bekende stof: Katoen. Katoen is voor veel mensen bekend omdat het ook meest gebruikte stof is om dekbedovertrekken van te maken. Doordat katoen veel wordt geproduceerd, kan de prijs relatief laag blijven. De kwaliteit van katoen hangt af van het aantal garen dat wordt geweven. Vaak geldt dat de kwaliteit hoger is en de stof fijner aanvoelt als er meer garen zijn gebruikt. Een bijkomend voordeel van het gebruik van meer garen is dat de overtrekken minder snel zullen slijten. De 100% katoenen dekbedovertrekken die u bij ons vindt hebben een hoge dichtheid garen en voelen daarom extra fijn aan.

Duurzaam

Katoenen dekbedovertrekken van onze leverancier Beddinghouse worden duurzaam gemaakt. Samen met Better Cotton Initiative investeert Beddinghouse in de duurzame vorm van productie met als doel om de katoenteelt wereldwijd te verbeteren. De katoenboeren werken volgens de volgende principes: Goede werkomstandigheden, behoud van kwaliteit, efficiënte omgang met water, bescherming van gewassen, gezonden grond en biodiversiteit.

Wilt u meer weten over Better Cotton Initiative? Kijk dan hier.

Materiaal

Het is een natuurlijk product. Katoen groeit uit de zaden van de katoenplant in de vorm van een zachte, eencellige vezel. De zachte vezels worden op een bepaalde manier tot draden gesponnen. Vervolgens kunnen deze garen worden geweven tot een fijne, luchtdoorlatende stof. Hoe meer garen of draden er worden gebruikt per vierkante centimeter, des te hoger de kwaliteit van het katoen is.

Voordelen

De overtrekken van 100% katoen ademen goed en nemen vocht goed op. Deze eigenschap van katoen zorgt ervoor dat u een fijne en comfortabele nachtrust heeft, zelfs als u het warm heeft. Doordat het vocht absorberend is, is katoen perfect voor een warme nacht en kan het lekker koel aanvoelen. De stof voelt bovendien soepel aan. Daarnaast zijn de katoenen dekbedovertrekken die wij verkopen goed te wassen tot op 60 graden, zijn ze geschikt voor de droogtrommel en eenvoudig te strijken.

Nadelen

Een nadeel van kantoenen dekbedovertrekken is dat ze kunnen kreuken. Daarnaast is het ook mogelijk dat ze gaan krimpen als je de overtrek wast op temperaturen boven 60 graden. Echter zijn onze overtrekken vaak goed te wassen tot 60 graden. Daarnaast kunt u onze overtrekken ook strijken als ze gekreukt zijn door het wassen.

Bekijk onze 100% katoenen dekbedovertrekken hier

 

Flanel

Flanellen dekbedovertrekken zijn ook gemaakt van 100% katoen. Vaak wordt flanel daarom ook niet gekozen vanwege een beter of slechtere kwaliteit, maar om de zachte en warme eigenschappen van de stof. Doordat flanel warm en zacht aanvoelt is het een perfect stof om in de winter onder te slapen. Flanel wordt ook gebruikt om onder andere pyjama’s en overhemden van te maken.

Materiaal

De flanellen dekbedovertrekken die wij verkopen zijn gemaakt van 100% katoen. Het verschil met gewoon katoen is dat flanel wordt gemaakt van los gesponnen garen dat geweven is in een keper- of linnenbinging. Vervolgens wordt flanel nog aan één of twee zijden licht geruwd, waardoor het wollig, zacht en lekker dik aan gaat voelen. Als er met meer garen wordt geweven zal de stof fijner aanvoelen en de kwaliteit hoger zijn. Alle flanellen dekbedovertrekken die wij verkopen zijn van hoge kwaliteit.

Voordeel

Doordat de flanellen stof is geruwd, voelt het warm en zacht aan De lekker dikke stof past zich goed aan aan de lichaamstemperatuur en houdt de warmte de hele nacht vast. Het voordeel dat een flanellen overtrek zich snel aanpast aan de lichaamstemperatuur zorgt er ook voor dat je snel in slaap kunt vallen. Doordat de stof is geruwd en iets dikker aanvoelt kan het de kou goed weren en daarom is een flanellen dekbedovertrek erg geschikt voor in de winter.

Nadelen

Het voordeel dat flanel zorgt voor een warme nachtrust kan ook nadelig zijn voor mensen die het snel warm hebben. Als je het vaak warm tijdens het slapen dan raden we je geen flanellen maar een 100% katoenen dekbedovertrek.

Bekijk onze 100% flanellen dekbedovertrekken hier

 

Katoen satijn

Katoen satijn is de meest gladde en zachte stof die u zult vinden voor dekbedovertrekken. Doordat de stof op een bepaalde manier wordt geweven ontstaat er een glanzend weefsel. Hierdoor heeft katoen satijn een luxe uitstraling. Naast dat katoen satijn wordt gebruikt voor het maken van dekbedovertrekken en ander beddengoed, wordt het ook toegepast om onder andere bruidskleding en lingerie te maken.

Voordelen

Het voordeel van een 100% katoen satijnen dekbedovertrek is dat het gladder aanvoelt dan andere soorten stof. Het is net als gewoon katoen een natuurlijk product. Doordat katoen satijn een mooie en subtiele glans heeft ziet het er luxe uit. Naast deze eigenschappen heeft het ook de voordelen van normaal katoen: satijn is namelijk ook vocht absorberend en ademt goed. Daarnaast is katoen satijn ook beter voor je huid en haar dan gewoon katoen. Katoen satijn is vergeleken met gewoon katoen gladder waardoor je haar minder snel pluist en in de knoop raakt. Ook zorg katoen satijn voor een zachtere en egalere huid.

Nadelen

Door de gladde eigenschap van katoen satijn kan het glibberig aanvoelen. De kans is groot dat je daarom even moet wennen aan katoen satijn. Echter zijn onze overtrekken juist zo gemaakt dat het fijn en zacht aanvoelt, bijna zoals zacht katoen. Daarnaast zullen katoen satijnen overtrekken duurder zijn dan katoenen overtrekken, omdat er een intensief productieproces heeft plaatsgevonden.

Bekijk onze 100% katoen satijnen dekbedovertrekken hier

Conclusie

Al onze dekbedovertrekken zijn gemaakt van een natuurlijk product. 100% katoenen dekbedovertrekken zijn erg geschikt voor warme nachten omdat deze stof goed ademt en vocht absorbeert. Flanel is perfect als u het snel koud heeft. Flanel voelt dik aan en is lekker warm en zacht; perfect voor de koude winternachten. Verder kunt u ook kiezen voor een katoen satijnen dekbedovertrek. Door de speciale manier van weven is het een gladde stof en door de mooie glans ziet het overtrek er luxe uit.

Het volgende filmpje vat nog even alle informatie samen die in dit artikel staat beschreven: